Copyright Maskot

Gratis wifi in Zottegem verdwijnt: “Er zijn te weinig gebruikers, het geld kunnen we beter gebruiken”

In het centrum van Zottegem zal er binnenkort geen gratis wifi meer zijn. Al twee jaar kon je in het centrum en aan het station genieten van gratis stadswifi, maar aangezien het wifinetwerk niet genoeg gebruikt wordt, moet het weg. Door die beslissing komt er jaarlijks 17.500 euro vrij, “het is geen blinde besparing want het geld zullen we herinvesteren”, zegt schepen Brecht Cassiman (N-VA).

Na twee jaar wordt het gratis wifinetwerk in Zottegem opgedoekt. Uit metingen bleek dat amper een vijftigtal inwoners het gratis netwerk gebruikten.

Grote besparing

“Als je 26.000 inwoners hebt en amper 50 van hen maken gebruik van het publieke wifi-netwerk, dan moet je je durven afvragen of het sop de kolen waard is” zegt schepen Brecht Cassiman. “We zien ook dat de tarieven van databundels steeds goedkoper worden, er is een goede 4G-verbinding in Zottegem en er komt ook nog eens 5G aan. Dan moeten we ons afvragen of een gratis wifinetwerk wel nodig is.”

De stad besliste dus om het contract met de wifileverancier vroegtijdig te beëindigen. “In het contract was die mogelijkheid voorzien, de leverancier komt ook alle wifi-punten weghalen. Met de afschaffing van het wifinetwerk sparen we 17.500 euro per jaar uit. Dat is geen blinde besparing, maar dat geld gaan we herinvesteren in burgerparticipatie en de digitale uitrol van buurtnetwerken.

kasto80

Meest gelezen