Belga Image

Kandidaat-voorzitter Open VLD Els Ampe blij met nieuwe voorzitter

De Brusselse kandidate voor de Open VLD-voorzittersverkiezing kan zich neerleggen bij haar verlies. Meer nog, Els Ampe is blij met de nieuw verkozen voorzitter Egbert Lachaert. Die haalde ruimt 60% van de stemmen binnen. Ampe moest zich tevreden stellen met 7,3%.

De afgelopen maanden kwam kandidaat-voorzitter Els Ampe vooral in het nieuws met opmerkelijke uitspraken over de coronacrisis. Publiciteit genoeg dus, maar het heeft haar niet genoeg stemmen opgeleverd. Ampe: “Ik had natuurlijk op meer gehoopt, maar ik zal blijven knokken voor de basis. Ik blijf achter alles staan dat ik heb gezegd. Ik was één van de eerste politici die heeft gezegd dat we corona serieus moeten nemen, dat mondmasker belangrijk zijn. Ik zei ook als eerste dat we uit de lockdown moeten gaan, zodat we na de gezondheidscrisis ook geen economische crisis krijgen. Daar blijf ik achter staan. Ik weet als je de eerste bent met een uitspraak dat dat slecht kan vallen. Maar ik vind het belangrijk om zowel de gezondheid als de economie te beschermen. "

Hij is zeker minder uitgesproken dan ik, en draait al heel lang mee in de partij

Toch is Ampe tevreden met de keuze voor haar collega Egbert Lachaert die met 61% de nieuwe voorzitter van Open VLD wordt. “De leden hebben zich duidelijk uitgesproken voor Egbert Lachaert. Ik vind het goed dat het in één ronde beslist is en dat de uitslag duidelijk is. De leden hebben gekozen voor klassiek liberalisme en dat is een goeie zaak. Egbert is zeker minder uitgesproken dan ik (lacht), en draait al heel lang mee in de partij. Hij had veel steun van enkele toppers, ik heb het op eigen kracht gedaan. Maar kijk, eerst is er de strijd voor het voorzitterschap, daarna moet je de rangen sluiten. Ik wens hem alle succes om onze partij weer groot te maken.”  

Meest gelezen