Camille Liebaert

"Iedereen wil haar legging hebben": kledinglijn uit Deinze krijgt dubbel zoveel bestellingen na foto prinses Elisabeth

Het textielbedrijf Liebaert uit Deinze heeft op twee dagen tijd dubbel zoveel bestellingen online binnengekregen. Dat komt omdat prinses Elisabeth woensdag op de voorpagina’s van alle kranten stond met een sportoutfit van hun kledinglijn Recto Verso. “We krijgen heel veel reacties”, klinkt het bij ontwerpster Camille Liebaert. “Het is heel overweldigend allemaal.”

Woensdag stond prinses Elisabeth op de voorpagina’s van alle kranten met de aankondiging dat ze aan een militaire opleiding begint. Het is een onschuldige foto, maar niet voor het textielbedrijf Liebaert uit Deinze. De outfit van de prinses komt namelijk van hun kledinglijn Recto Verso, en dat merkten heel wat mensen op met dubbel zoveel bestellingen voor het bedrijf tot gevolg. 

Heel overweldigend

“Woensdagochtend werd ik wakker om 7 uur en ik had al meteen een paar berichten van mensen die de voorpagina van een aantal kranten hadden doorgestuurd”, vertelt de 28-jarige ontwerpster Camille Liebaert bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Iedereen was heel enthousiast. Ikzelf had de impact toen nog niet echt door, maar aan het einde van de dag kon ik er niet meer omheen. Het was heel overweldigend allemaal.”

Extra bestellingen

“Na het krantenbericht is onze webshop echt ontploft”, gaat Camille Liebaert verder. “Ik ben vandaag zelfs vroeger opgestaan om de pakjes te kunnen maken in het bedrijf. Als we niet goed doorwerken, gaan we er niet geraken”, lacht ze. “Ik ben echt geschrokken van het aantal bestellingen. Het lijken er wel tien keer zoveel.”

“De meeste mensen willen de legging die prinses Elisabeth aanheeft, maar die is van een collectie van vorig jaar en verkopen we dus niet meer. Daar moet ik de mensen toch teleurstellen. Maar we hebben een groot aanbod van andere leggings, dus ik denk dat er voor iedereen wel iets tussen zit!” 

Verjaardagscadeau

“We hadden de legging vorig jaar geschonken voor de 18de verjaardag van de prinses”, zegt Camille Liebaert nog. “Het leek ons leuk om aan de Belgische prinses een 100% Belgische legging te geven. We hebben daar toen een bedankingskaartje voor gekregen, maar we hadden niet verwacht dat ze er plots mee op een foto zou staan. Het was een echte verrassing.” Of de prinses voor haar 19de verjaardag opnieuw een outfit krijgt? “Misschien wel”, lacht Camille. “We zouden het setje kunnen vervolledigen, want bij de legging hoort ook nog een sportbeha en een t-shirt.”

kasto80

Meest gelezen