Mogen jeugdkampen deze zomer plaatsvinden? YES Events in Mechelen bereidt zich voor en treft maatregelen

Vrijdag wordt er wellicht beslist of zomerkampen voor kinderen en jongeren dit jaar kunnen plaatsvinden of niet. Organisator YES Events in Mechelen, dat in de provincie Antwerpen verschillende kampen organiseert, treft al de nodige veiligheidsmaatregelen om meteen van start te gaan wanneer ze groen licht krijgen.

Yes Events in Mechelen nemen jaarlijks zo’n 6.000 kinderen mee op kamp in de provincie Antwerpen. Door de coronamaatregelen weten zij nog niet of hun kampen ook deze zomer kunnen plaatsvinden. Die beslissing valt op vrijdag.  “We gaan ervanuit dat we deze zomer kampen kunnen organiseren”, zegt Thomas Opdenacker van YES Events. “We hebben dan ook niet stil gezeten en zijn klaar als er groen licht wordt gegeven.”

Ouders mogen niet meer op het terrein komen. We gaan een plaats voorzien waar ze kunnen wachten en waar zij voldoende afstand van elkaar kunnen houden

Thomas Opdenacker, YES Events

Bij YES Events namen ze al heel wat maatregelen om de zomerkampen veilig te laten verlopen. Zo werden de groepen opgesplitst. “Normaal bestaat één groep uit maximaal 25 kinderen met 2 monitoren”, zegt Opdenacker. “Nu hebben we de groepen kleiner gemaakt zodat de kinderen voldoende afstand kunnen houden.”

Verplicht handen wassen

De monitoren zullen ook allemaal een mondmasker krijgen dat ze verplicht moeten dragen. “Kinderen worden ook verplicht hun handen te wassen wanneer ze aankomen en ook tijdens elke pauze. Daarnaast mogen ouders ook niet meer op het terrein komen. We gaan een plaats voorzien waar ze kunnen wachten en waar ook zij voldoende afstand van elkaar kunnen houden”, aldus Opdenacker.

Meest gelezen