Barbier Reginald Overijse

Watertekort in Overijse maakt kapper ongerust voor komende dagen

Intussen heeft herenkapper Reginald uit Overijse weer water, maar met een hele lage druk. Gisteren kwam er helemaal niets uit de kraan. De kapper is bang dat hij de komende dagen weer zonder zal zitten. En laat dat in coronatijden een ramp zijn voor kappers.

De gemeente Overijse zat gisterenavond op verschillende plekken zonder water. Intussen loopt het water weer uit de kraan, maar met een hele lage druk. Kapper Reginald: “Gisterenavond bij de laatste klant hadden we plots geen water meer. Er kwam geen druppel meer uit. We hebben dan meteen de Watergroep gecontacteerd en die vertelde ons dat de waterputten leeg waren maar dat ze alles gingen doen om weer water te kunnen aanbieden. Voorlopig hebben we weer stromend water, maar wel met een lage druk.” 

Door het coronavirus moeten we veel ontsmetten, het is dan belangrijk dat we de klanten hun haar kunnen wassen 

Toch blijft Reginald wat ongerust voor de komende dagen, wanneer er weer zonnig en droog weer wordt voorspeld. “Ik hoop dat het niet tijdelijk is dat we weer water hebben, want dat is niet fijn in ons beroep. Een tweede lockdown door watertekort zou jammer zijn. We willen onze klanten ook een fijne beleving geven, door de haren te wassen. Ook om hygiënische redenen nu we met corona extra moeten ontsmetten." 

Emmers water

Ook de ouders van Reginald waren kappers en zij zaten tien jaar geleden ook een keertje zonder water. “Zij zijn toen in de buurt emmers gaan vullen om ze daarna in waterkokers op te warmen zodat ze weer haren konden wassen. Dat is misschien een idee. Gelukkig knippen we alleen heren. We hoeven dus geen kleuringen te doen, waar je nog meer water voor nodig hebt. Maar die emmers moeten we toch maar overwegen (lacht).”   

Meest gelezen