Uitbaters jeugdhemen over mogelijke beslissing zomerkampen: "Ook als we open mogen, kan het zijn dat we geen groepen mogen ontvangen"

Spannende dag voor de jongeren en de jeugdverenigingen want die weten straks waarschijnlijk of de jeugdkampen en speelpleinwerkingen deze zomer kunnen doorgaan. Maar uitbaters van jeugdhemen en kampplaatsen kunnen mogelijk groepen nog niet ontvangen.

Vandaag weten jongeren en jeugdbewegingen hoe hun zomer er gaat uitzien, want zullen jeugdkampen en speelpleinwerkingen kunnen doorgaan? Voor uitbaters van jeugdhemen waren het moeilijke maanden. In de Woushoeve in Zutendaal zijn er vanaf 8 maart geen groepen meer geweest. Hopelijk betert het nu, zegt Linda Coninx van de Woushoeve in Zutendaal:  "Voor de maanden juli en augustus wacht iedereen af, want iedereen wil op kamp gaan, jeugdorganisaties willen een goed perspectief", zegt Coninx.

We krijgen een rare situatie als we mogen openen maar groepen nog niet mogen komen

Linda Coninx, Woushoeve

Voor de maand juni is het ook nog koffiedik kijken. "Op dit moment zijn we nog gesloten, maar het zou kunnen dat begin juni hotels weer open kunnen gaan, maar dat weten we nu nog niet. Als wij daar bij zijn, komen we in een rare situtatie, want dan zijn we open, maar de groepen hebben nog geen toestemming om te komen. En ik heb veel Nederlandse groepen maar, die mogen de grens nog niet over."

Meest gelezen