"Alligator van Hitler" op 84-jarige leeftijd overleden in Moskou

In de dierentuin van de Russische hoofdstad Moskou is alligator Saturnus overleden. Het dier zou tot de privécollectie van Hitler hebben behoord en is 84 jaar oud geworden. Een respectabele leeftijd, want krokodilachtigen worden in het wild zowat 50 jaar oud.

Saturnus werd in 1936 in de VS geboren en naar de Berlijnse dierentuin verscheept. Tijdens het bombardement van 23 november 1943 op de Duitse hoofdstad is hij, inmiddels 3,5 meter lang, ervandoor gegaan. Pas drie jaar later ontdekte een Britse militair de ontsnapte krokodilachtige bij toeval elders in de stad. Waar het dier al die tijd heeft verbleven is een raadsel.

Na de oorlog is het dier overgebracht naar de dierentuin van Moskou. Daar is al snel het gerucht ontstaan dat hij tot de privécollectie van Adolf Hitler zou hebben behoord, maar volgens de zoo is dat onzin. "Hitler heeft het dier wel bewonderd tijdens zijn bezoeken aan de Berlijnse zoo", klinkt het.

Meest gelezen