Containerschip vaart bijna het strand van Vlissingen op

Een containerschip is deze week bijna het badstrand van Vlissingen in Nederland op gevaren. De beelden ervan circuleren op sociale media. Op het laatste moment is het schip van koers veranderd.

Op een filmpje op Facebook is te zien dat het containerschip recht op het strand af komt. Net op het laatste moment neemt het schip een scherpe bocht terug naar de vaargeul. Volgens de NOS loopt de vaargeul in Vlissingen bij laag water vlak langs het strand.

Bekijk hieronder de video:

Aan Omroep Zeeland laat iemand van de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit weten dat het schip op weg was naar loodsstation Steenbank om daar een loods af te zetten. Een loods is iemand die een groot schip in en uit een haven begeleidt.

Er zijn volgens de man twee manieren om de Steenbank te bereiken: een korte weg dicht bij het strand van Vlissingen of een omweg via Zeebrugge. De eerste route is korter en kost dus minder tijd, brandstof en uitstoot. "Het was dus slim om zo te varen, alleen had de beslissing om af te slaan net iets eerder genomen moeten worden."

Meest gelezen