Overlevende vliegtuigcrash Pakistan: "Ik klikte gordel open, stapte naar het licht en sprong 3 meter naar beneden"

"Niemand had door dat we zouden crashen. Ze vlogen met het vliegtuig op een vlotte manier", dat vertelt Muhammad Zubair, een van de twee overlevenden van de vliegtuigcrash in een Pakistaanse woonwijk. Bij de crash kwamen zeker 97 mensen om het leven. Hoe ontsnapte Zubair aan de dood? 

Een vliegtuig van Pakistani International Airlines stortte neer dichtbij de havenstad Karachi, de grootste stad van Pakistan. Aan boord: 91 passagiers en 7 bemanningsleden. De ravage in de dichtbevolkte woonwijk is enorm, de menselijke tol hoog. 

BEKIJK hier het verslag uit "Het Journaal" (van vrijdag 22 mei): 

Videospeler inladen...

Over de oorzaak van de ramp wordt nog in het duister getast. De piloot meldde net vóór de crash een technisch probleem na een mislukte landingspoging. Lokale media hebben het over het "verlies van motoren". Naar de zwarte dozen met de vluchtgegevens wordt volop gezocht.

Ik zag overal vuur en hoorde enkel geschreeuw

overlevende vliegtuigcrash

Zubair, die bij wonder slechts lichtgewond uit het wrak raakte,  vertelt dat 10 tot 15 minuten na de landingspoging de crash volgde. Maar niemand zou die hebben zien aankomen. 

Bij de crash verloor Zubair even het bewustzijn. Toen hij bijkwam, zag hij overal vuur en hoorde enkel geschreeuw van kinderen en volwassenen. Toch slaagde de ingenieur erin uit het wrak te raken. "Ik klikte mijn vliegtuiggordel open, zag een beetje licht en stapte er naartoe. Vervolgens moest ik zo'n 3 meter naar omlaag springen."

Bij de crash in de woonwijk zouden volgens ooggetuigen vier huizen ingestort zijn en hebben meerdere auto's vuur gevat. Er is sprake van zeker 97 doden. Voorlopig is het onduidelijk om hoeveel inzittenden van het vliegtuig gaat en om hoeveel bewoners van de wijk.

AFP or licensors

Meest gelezen