Archieffoto
BELGA/VAN ASSCHE

Luxewagens, oldtimers, Ducati-moto's en 2 miljoen cash: internationale drugsbende opgerold in België en Nederland

In ons land zijn 5 leden van een internationale drugsbende aangehouden, vooral in Oost-Vlaanderen. Ook in Nederland zijn 3 mensen opgepakt, zij worden mogelijk overgeleverd aan ons land. De bende zou al jaren grote hoeveelheden cocaïne naar België gesmokkeld hebben vanuit Zuid-Amerika.

Afgelopen dinsdag viel de politie binnen op 9 verschillende plaatsen in ons land. Het gaat om Nederbrakel, Steenhuize, Deftinge, Geraardsbergen, Zulte, Hoogstraten, Brussel en Meer. 6 mensen werden opgepakt bij de politieactie. 5 van hen zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Bij de huiszoekingen werd meer dan 2 miljoen euro cash geld in beslag genomen. De politie vond ook 40 auto's, waaronder luxewagens en oldtimers, en 90 moto's, vooral van het merk Ducati. Daarnaast nam ze ook juwelen, diamanten en luxe-uurwerken mee.

Ook in Nederland werden huiszoekingen uitgevoerd. In drie huizen in Boxtel, Etten-Leur en Ouderkerk werden 3 verdachten aangehouden. De drie worden mogelijk overleverd aan ons land. Dat wordt volgende week beslist.

De bende zou al jarenlang grote hoeveelheden cocaïne hebben gesmokkeld vanuit Zuid-Amerika naar België. 

Meest gelezen