West-Bengalen
AFP or licensors

Meer dan 100 doden en miljarden euro's schade na doortocht cycloon Amphan in India en Bangladesh

De cycloon Amphan, die afgelopen week over India en Bangladesh raasde, heeft voor miljarden euro’s schade aangericht in beide landen. Er zijn ook zeker 102 mensen omgekomen als gevolg van de cycloon. De autoriteiten vrezen bovendien voor meer coronabesmettingen in de opvangkampen. 

Bij de doortocht van cycloon Amphan vielen meer dan honderd doden. Vooral ingestorte huizen en elektrocutie hebben mensenlevens geëist. Meer dan drie miljoen mensen werden geëvacueerd voordat Amphan aan land kwam, daardoor heeft men ook heel wat mensenlevens kunnen redden.

De materiële schade die de cycloon heeft veroorzaakt is enorm. Volgens de autoriteiten in India heeft cycloon Amphan voor zeker twaalf miljard euro schade aangericht aan infrastructuur en oogsten. In buurland Bangladesh is er door Amphan zeker voor 120 miljoen euro schade.

West-Bengalen
AFP or licensors

In totaal zijn er meer dan dertien miljoen mensen getroffen door de cycloon. Sommigen verloren hun huizen, anderen hun oogst. Bovendien werden meer dan anderhalf miljoen huizen beschadigd, dat hebben twee regeringsfunctionarissen verklaard uit West-Bengalen, de deelstaat die in het noodoosten van India ligt.

In Calcutta, de hoofdstad van West-Bengalen, zijn de autoriteiten volop bezig met het verwijderen van bomen en puin, die op de wegen zijn gevallen. En proberen ze water- en elektriciteitsvoorzieningen te herstellen.

In North 24 Parganas, een district in het zuiden van West-Bengalen, kwamen 700 dorpen onder water te staan ​​en verloren 80.000 mensen hun huizen.

West-Bengalen
AFP or licensors

Vrees verspreiding corona

Ondertussen zitten honderdduizenden mensen in opvangkampen. De autoriteiten maken zich ernstige zorgen over de verspreiding van het coronavirus omdat in de kampen onvoldoende afstand kan worden gehouden. Er werden daarom mondmaskers uitgedeeld in de kampen.

De deelstaat West-Bengalen heeft onder meer de hulp van het leger ingeroepen om de infrastructuur zo snel mogelijk te herstellen. Ze hebben maximale mankracht ingezet voor de wederopbouw,  klonk het nog. 

West-Bengalen
AFP or licensors
West-Bengalen
AFP or licensors

Meest gelezen