Problemen door watertekort duren voort in Overijse, brandweer moet andere korpsen ter hulp roepen bij dakbrand

In Overijse, in Vlaams-Brabant, blijven er problemen met het drinkwater. Sinds donderdagavond zitten verschillende wijken in de gemeente zonder water. In enkele straten komt er helemaal niets meer uit de kraan, in andere straten blijft de druk erg laag. Inwoners die zonder water zitten, kunnen in de brandweerkazerne terecht voor drinkwater. Diezelfde brandweerkazerne kwam wel in de problemen bij een dakbrand vanmiddag: door het watertekort kwamen er extra korpsen uit Brussel, Leuven, Aarschot en Landen aan te pas.

In de brandweerkazerne van Overijse werd er vanochtend opnieuw water uitgedeeld aan mensen die zonder zaten. 

(lees verder onder de foto)

De Watergroep blijft intussen werken aan een oplossing. "De situatie is nu iets beter dan gisteren", zegt woordvoerder Kathleen De Schepper. "We hebben het reservoir van Meerbeek beter kunnen vullen de voorbije nacht en ook de watertoren van Jezus-Eik is beter gevuld." 

De Watergroep verwacht wel dat de problemen nog even voortduren. "De watertoren van Jezus-Eik is nog niet voldoende gevuld geraakt", zegt De Schepper. "Daarom ook de vraag om in de volledige regio zuinig te blijven omspringen met drinkwater."

Brand

Het watertekort in Overijse bracht vanmiddag ook de lokale brandweer in de problemen. Bij een zware dakbrand aan een villa, veroorzaakt door een defect aan zonnepanelen, moest de brandweer hulp vragen aan korpsen uit de buurt. Ze slaagde er namelijk zelf niet in om voldoende water op te pompen. De schade aan de villa is aanzienlijk, maar niemand raakte gewond.

(lees verder onder de foto)

Dimitri Berlanger

Verbod op gebruik van leidingwater voor niet-essentieel gebruik in 42 gemeenten
Sinds gisteren heeft de gouverneur van Vlaams-Brabant een verbod op het gebruik van leidingwater uitgevaardigd voor 42 gemeenten. Bekijk op de kaart om welke gemeenten het gaat.

Meest gelezen