Schrijver "Berenjacht"-boek die zelf Covid-19 heeft, mag intensieve zorg na 47 dagen verlaten

De Britse schrijver Michael Rosen (74) heeft na 47 dagen de afdeling intensieve zorg van het ziekenhuis mogen verlaten. Zijn boek "Wij gaan op berenjacht" lag aan de basis van het initiatief om  bij het begin van de coronacrisis beren voor de ramen te zetten om kinderen te entertainen tijdens het wandelen. De schrijver belandde eind maart zelf met Covid-19 in het ziekenhuis. 

Zijn vrouw Emma-Louise Williams laat vandaag via Twitter weten dat hij niet meer op de afdeling intensieve zorg ligt.  "Michael ligt al 8 weken in het ziekenhuis en ik ben erg blij dat ik kan zeggen dat hij gisteren na 47 lange en moeilijke dagen de afdeling intensieve zorg heeft verlaten. Zijn herstel zal nog lang duren. Hij heeft gevochten om er door te geraken, maar verwacht hem hier (op Twitter) nog niet meteen terug." (lees verder onder de tweet) 

Williams deelde haar tweet ook op het account van haar man en bedankte daarbij het personeel van het Whittington ziekenhuis uitvoerig. 

Michael Rosen schreef zo'n 140 boeken, vaak geïllustreerd door de beste tekenaars. Hij maakte ook hertalingen van klassiekers als "Romeo en Julia" van Shakespeare of de fabels van Aesopus. En hij bedacht een “Sad book" voor zijn zoon die jong overleed aan hersenvliesontsteking. Rosens boeken zijn vaak bekroond.

Zijn boek "Wij gaan op berenjacht" lag aan de basis van het initiatief om een teddybeer op uw vensterbank te zetten. Kinderen die wereldwijd tijdens de lockdown een broodnodige wandeling mochten maken, konden de beren dan tellen. De oproep vond in vele landen, en ook bij ons, gehoor. 

Herbekijk hier het "Berenjacht"-verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen