Hans Put

Beringen sluit basisschool in Korspel na coronabesmetting van personeelslid

De stad Beringen heeft de stedelijke basisschool De Hoeksteen in Korspel preventief gesloten nadat een personeelslid positief testte op COVID-19. Alle ouders zijn op de hoogte gebracht.

Het betrokken personeelslid stond vorige maandag in de noodopvang van de kleuters en onderging vrijdag een corona-test. Toen die zaterdag positief bleek, heeft het schoolbestuur meteen beslist om de school uit voorzorg te sluiten om het besmettingsrisico zoveel mogelijk in te dijken. De directie heeft inmiddels alle ouders geïnformeerd. De school zal ook zelf contact opnemen met de ouders wiens kinderen de volgende dagen ingepland stonden voor noodopvang en met hen zoeken naar een alternatieve opvang.

Weer open zo snel het kan

De dokter van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), het Agentschap voor Onderwijsdiensten (Agodi) en de diensten voor contracttracing zijn ook op de hoogte gebracht. Schepen van onderwijs An Moons (VOLUIT) benadrukt dat het een preventieve maatregel is om elk risico op verspreiding van het virus tegen te gaan. Zodra er voldoende aanwijzingen zijn dat de school in veilige omstandigheden terug de deuren kan openen, zal dat ook gebeuren.

Meest gelezen