Kaboompics via Pexels

Al 200 Brusselse horecazaken vroegen terrasuitbreiding aan

In Brussel hebben al 200 horecazaken een terrasuitbreiding aangevraagd. Dat heeft schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (DéFI) bekendgemaakt op de gemeenteraad van de stad.

Hoewel er nog geen duidelijkheid is over de heropening van de horeca, anticipeert de stad Brussel met een project dat het mogelijk maakt dat restaurants, bars en cafés hun terrassen kunnen uitbreiden.

De Nationale Veiligheidsraad komt op 3 juni opnieuw bijeen om te beslissen over verdere versoepelingsmaatregelen, wellicht ook voor de horeca. Mogelijk wordt dan beslist of restaurants en cafés op 8 juni al dan niet gedeeltelijk mogen heropenen.

"Het wordt moeilijk voor de uitbaters om op vijf dagen volledig conform de maatregelen te zijn. Maar de uitbreiding van de terrassen moet hen wat ademruimte geven", vertelt schepen Maingain.

Intussen hebben al 200 horeca-uitbaters een uitbreiding van hun terras aangevraagd bij de stad Brussel. Elke aanvraag zal onderzocht worden en moet een goedkeuring krijgen. De Vijfhoek kan volgens schepen Maingain opnieuw een echte ontmoetingsplek worden dankzij de terrassuitbreidingen die op de stoep of zelfs op straat kunnen komen te staan.

Meest gelezen