Foto: Radio 2

Bekende S-bocht in Overijse gaat opnieuw open voor verkeer

Twee weken later dan gepland wordt de S-bocht in Overijse opnieuw opengesteld voor het verkeer. De befaamde haarspeldbocht rond de kerk kreeg een nieuwe asfaltlaag. 

Het leek wel de Wet van Murphy in Overijse de voorbije weken. Eerst werden de werken aan de S-bocht in het centrum stilgelegd door de coronacrisis. Daarna, wanneer er terug gewerkt mocht worden, was er een probleem met de levering van de wapeningsnetten. "We hebben inderdaad wat vertraging opgelopen vertelt Carla Cox van het Agentschap voor Wegen en Verkeer. "Er werden verschillende werven opnieuw samen opgestart. Er moest ook materiaal besteld worden, maar dat was dan even niet meer beschikbaar. Met tot gevolg dat de werken in Overijse zo'n 14 dagen vertraging opliepen."

Vanaf 16 uur kan de Overijsenaar opnieuw de S-bocht nemen

Carla Cox, Agentschap Wegen en Verkeer

Maar vandaag is er eindelijk goed nieuws voor de Overijsenaar. "Deze namiddag om 16 uur kunnen wij eindelijk de signalisatie wegnemen, zodat de S-bocht weer opengesteld kan worden voor alle verkeer", zegt Carla Cox. "De asfaltlaag ligt er opnieuw en de rest van de werfzone zal tegen eind deze week ook opgeruimd worden." 

Meest gelezen