Laurie Dieffembacq

MIVB onderzoekt of personeel getest kan worden na overlijden van chauffeur 

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB onderzoekt of ze medewerkers die dat wensen, kunnen testen op het coronavirus. Ze doet dat omdat in de nacht van zondag op maandag een buschauffeur is overleden in zijn slaap, mogelijk ten gevolge van het coronavirus. 

De busschauffeur testte enkele dagen geleden positief op het coronavirus, maar vertoonde aanvankelijk weinig symptomen. Hij werd dan ook niet in het ziekenhuis opgenomen.  De 55-jarige man overleed zondagnacht thuis in zijn slaap.  Het verband tussen het overlijden en Covid-19 is nog niet met zekerheid bepaald.  "Onze gedachten gaan nu in de eerste plaats naar de familie, naasten en collega's van het slachtoffer", zegt woordvoerster An Van hamme van de MIVB. 

Het gaat om een voorzorgsmaatregel en we willen onze werknemers ook geruststellen

An Van hamme, MIVB

"We onderzoeken nu de mogelijkheid om de medewerkers die dat wensen te laten testen op Covid-19.  Eerder deze maand was er nog een protestactie van de buschauffeurs . Zij kwamen toen samen in de stelplaatsen. Om zeker te zijn dat niemand toen besmet geraakt is, willen we, indien we kunnen, testen", aldus An Van hamme.  "Het gaat om een voorzorgsmaatregel en een manier om de mensen gerust te stellen", besluit de MIVB-woordvoerster.

Meest gelezen