Emotioneel weerzien met ezel na lockdown: "En ik die dacht dat ze me vergeten zou zijn!"

De versoepeling van de coronamaatregelen in Spanje deed Ismael Fernandez uit Malaga een week geleden besluiten om zijn ouders, die een 35-tal km verder in El Borge wonen, opnieuw een bezoekje te brengen. Tegelijkertijd hoopte hij hun ezel, die hij en zijn broer in 2018 aan hun vader geschonken hadden toen die met pensioen ging, terug te zien. Al vreesde de 38-jarige Fernandez dat het dier hem misschien, na 2 maanden lockdown, vergeten zou zijn. Maar de 5-jarige Baldomera – met roepnaam 'Baldo' – balkte luid bij het weerzien van Fernandez, die zelf zijn tranen niet kon bedwingen. De beelden gingen de afgelopen dagen viraal.

Op de Spaanse nieuwswebsite El Pais gaf Fernandez meer uitleg: "In eerste instantie dacht ik dat Baldomera me vergeten zou zijn. Maar dan kwam ze naar me toegerend. Ongelooflijk. Het werd een erg emotioneel moment. Te gek voor woorden."

"Zelfs als ik de beelden nu opnieuw zie, komen de tranen in mijn ogen. Eigenlijk had ik geen enkel andere bedoeling met de video dan het tonen van de reactie van het dier, haar gevoelens. En dat het in deze tijden van corona ook belangrijk is om voor de dieren zorg te dragen."

Nicky Cohen, een medewerker van een plaatselijk dierenasiel: "Ezels hebben een heel goed geheugen en het is duidelijk dat dit dier de man herkent. Het soort balken dat ze doet, drukt emoties uit. In dit geval dus gevoelens van vreugde en geluk."

Op Facebook voegde Fernandez nog toe: "Ik schaam me er helemaal  niet voor dat je me hoort huilen. Dit is een voorbeeld van onvoorwaardelijke liefde. Terwijl ik dacht dat ze zich me niet meer zou herinneren."

Meest gelezen