Venturelli

West-Vlaamse fietsfabrieken bereiken productiepiek in coronatijden

Niet alleen fietswinkels maar ook fietsfabrieken doen gouden zaken in deze coronatijden. Fietsfabrieken Venturelli uit Hooglede en Achielle uit Egem bij Pittem stevenen af op een grotere jaaromzet. Opvallend is dat er ook een nieuwe piek wordt bereikt in de productie van elektrische fietsen. 

Het is alle hens aan dek in fietsfabriek Venturelli. Volgens zaakvoerder Wendy Devuldere is wat nu aan het gebeuren is uniek. "Ik zit 23 jaar in de fietsbranche en heb dit nog nooit meegemaakt. De eerste 14 dagen van de coronacrisis zat de hele sector te panikeren. We waren bang dat we onze fietsen niet meer zouden kwijtraken en alle magazijnen zaten vol. Maar nu is het meer dan volle bak. Wat opvalt is dat de klanten zelfs niet vragen naar de prijs, als de fiets maar onmiddellijk leverbaar is. Vooral elektrische fietsen doen het goed. We dachten dat de piek voorbij was, maar nu beleven we die pas."

Bij Venturelli in Hooglede werken 13 mensen. Het bedrijf heeft ook een vestiging in Italië en Polen. In Hongarije is er een vestiging die speedpedelecs maakt.

(Lees voort onder de foto)

Bram Declercq

Ook Achielle heeft het druk

Ook fietsproducent Achielle uit Egem bij Pittem stevent dit jaar af op een grotere omzet. Achielle maakt fietsen met een retrolook. In de fabriek werken 8 personeelsleden, aangevuld met jobstudenten. Achielle merkte op dat ook hun verkoop in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is toegenomen. 

Meest gelezen