Zero Creatives / Getty

Pluimveedieven stelen 50 kippen en eenden in Moerzeke: “Ik begrijp het niet, een kippenborst kost toch niet zoveel?”

In Moerzeke, bij Hamme, zijn er pluimveedieven aan het werk. In 2 weken tijd werden er al zo’n 50 dieren gestolen, het gaat voornamelijk over kippen en eenden. De diefstallen gebeurden in het gebied rond de Schelde in Moerzeke. 

De politie van Hamme heeft de afgelopen weken 4 klachten binnengekregen voor diefstal van pluimvee. In iets meer dan 2 weken tijd zijn er zo’n 50 kippen en eenden op mysterieuze wijze verdwenen. 3 klachten komen vanuit het gebied rond de Schelde in Moerzeke, de andere klacht komt uit Hamme. 

Groot mysterie

“Hier in Moerzeke zijn er verschillende mensen die dieren hebben, maar de laatste tijd verdwijnen ze”, vertelt Pierre Borms bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Hij is voorzitter van de Moerzeekse Recreatie Vereniging. “We hebben via verschillende kanalen al gehoord over diefstallen, en snappen er eigenlijk niets van. Het zou kunnen dat het het werk is van mensen die niet van dieren houden, maar misschien steelt de dief wel uit hongersnood?” 

Ik snap niet waarom je zoveel moeite zou doen om een kip of een ei te stelen

“Ik begrijp het niet”, gaat Borms verder. “Als je naar de winkel gaat en je de prijs van kippenborsten bekijkt, zie je toch dat dat niet zoveel kost? Ik snap niet waarom je zoveel moeite zou doen om een kip of een ei te stelen. Ik vind het heel raar. Als je echt voeding nodig hebt, zijn er toch andere kanalen zoals voedselpakketten? Het is echt onbegrijpelijk.”

Sterke band

De dief maakte de grootste buit bij een vrouw uit Moerzeke: “Ik heb van een lid van de vereniging gehoord dat er bij haar 10-tallen dieren verdwenen zijn”, zegt Borms nog. “Die vrouw houdt van haar dieren. Ze is alleen en heeft er natuurlijk een enorme band mee. Het zijn bij wijze van spreken haar kinderen die gestolen zijn.”

De politie gaat aan de slag met de klachten en heeft de waakzaamheid in de buurt verhoogd. Wie iets opmerkelijks ziet, mag het zeker laten weten. In totaal werden er 38 kippen, 6 eenden en 1 gans gestolen. 

Meest gelezen