Nachtclub Roosdaal dicht door corona: "Ik wil feestjes bij mensen thuis organiseren"

Discotheken en nachtclubs moeten voorlopig dicht blijven door de coronamaatregelen. Ze vrezen dat ze ook deze zomer nog niet kunnen opengaan. De uitbater van nachtclub Zuco in Roosdaal denkt eraan om feestjes te organiseren bij mensen thuis.

De uitbaters van discotheken en nachtclubs hebben voorlopig niet veel toekomstperspectief. Als restaurants en cafés in juni zouden opengaan, wil dat nog niet zeggen dat ook discotheken opengaan, zegt Michel Bogaerts die een nachtclub heeft in Roosdaal. "De horeca en de evenementensector wordt gezien als 'het probleemkind'. Want waar mensen samenkomen, wordt wel eens geknuffeld. Dus het zou wel eens problematisch kunnen worden voor onze sector."

Ik denk dat de mensen een feestje thuis nu wel kunnen gebruiken 

Michel Bogaerts gaat daarom op zoek naar alternatieven. Hij denkt eraan om feesten te verzorgen bij mensen thuis. "Dat zou gaan om feestjes voor maximum 50 mensen. En dan kunnen we ons personeel en een dj daar aan het werk zetten. Ik denk dat de mensen een feestje thuis nu wel kunnen gebruiken." 

Burenlawaai

Maar wat met het burenlawaai als iedereen in zijn tuin feestjes gaat organiseren? "Misschien gaat de buur die vroeger boos zou worden, nu wel anders reageren. Misschien zullen de buren blij zijn dat ze na al die maanden de mooie kant van het leven zien, en appreciëren ze dat er een deuntje wordt gespeeld."

Meest gelezen