Foto: Radio 2

Onderzoek naar brandstichting Goudkasteeltje Buizingen: "Vier jongeren liepen na de brand naar buiten"

Het parket Halle-Vilvoorde onderzoekt een brandstichting in het Goudkasteeltje in Buizingen. De brand brak zaterdagmiddag uit en al snel bleek het te gaan om kwaad opzet.  

Het Goudkasteeltje in Buizingen staat al twee jaar leeg. Sindsdien kwamen er bij de politie verschillende oproepen van buurtbewoners binnen met de melding dat er onbekenden het kasteeldomein binnen drongen. Ook zaterdag was dat het geval. 

Twee verschillende brandhaarden ontdekt en een getuige zag vier jongeren net na de brand naar buiten lopen

Carol Vercarre, parket Halle- Vilvoorde

Zaterdagmiddag merkte een buurtbewoner rond 16 uur een rookpluim op in de buurt van het Goudkasteeltje. De hulpdiensten werden verwittigd en de brandweerzone Vlaams-Brabant West kwam ter plaatse om de brand te blussen. Al snel bleek er kwaad opzet in het spel. “De brandweer heeft twee duidelijke brandhaarden kunnen vaststellen”, zegt woordvoerster Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. “Op die twee plaatsen werd hout op elkaar gestapeld en in brand gestoken. Daarnaast hebben we ook de getuigenis van een meisje dat net voor de brand vier jongeren naar buiten zag lopen. We zijn de brand nu volop aan het onderzoeken.” 

Meest gelezen