Radio 2

Restaurant Très Belge in Hasselt wil bestellingen opnemen via een QR-code: Het einde van de menukaart?

Als de horeca opnieuw open mag, zal je op het terras van  Hasselts restaurant Très Belge  via een QR-code je bestelling kunnen doorgeven. Dat is tijdsbesparend en zo wordt al minstens één keer contact aan tafel vermeden. 

Horecazaken hopen dat ze snel opnieuw kunnen openen. Als het eenmaal zover is, moet dat in veilige omstandigheden gebeuren. Tafels van terrassen zullen verder uit elkaar worden gezet en het personeel moet contact met de klant vermijden. Restaurant Très Belge in Hasselt heeft daar alvast een oplossing voor.

Geen ober aan tafel

Om vlot te kunnen werken wil restaurant Très Belge werken met een QR-code. Dat is een soort streepjescode in de vorm van blokjes. “Gasten kunnen de QR-code op hun tafel scannen met hun eigen smartphone. Dan verschijnt de menukaart op hun scherm en kunnen ze aanduiden wat ze willen bestellen. De kassa krijgt dan rechtstreeks de bestelling binnen en die wordt daarna aan tafel bezorgd,” zegt uitbater Maxim Willems. 

Einde van de menukaart

In Très Belge zijn ze al langer mee met het digitale tijdperk, want je kon er je bestelling al doorgeven via een tablet. Die zullen naast de QR-code ook nog steeds gebruikt worden. “Alle menukaarten ontsmetten zou echt onbegonnen werk zijn. Bij een tablet is dat veel makkelijker. Ik denk dat op termijn de menukaarten zullen ophouden te bestaan.”

Veel zaken zullen grote terrassen voorzien als ze opnieuw open mogen. Willems hoopt dat het aan het begin van de zomer zover zal zijn en dan zullen deze digitale hulpmiddelen zeer handig zijn. “Ik ben er zeker van dat het gebruik van de tablet een recordvlucht gaat nemen in de zomer. In Nederland bestaat het al langer en daar is het nu al een succes.”

Meest gelezen