Kaboompics via Pexels

Sint-Lambrechts-Woluwe bereidt heropening horeca voor: sneuvelen parkeerplaatsen voor grotere terrassen?

Het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe bereidt zich voor op de heropening van de horeca in de Brusselse gemeente. Bedoeling is onder meer om de terrassen van restaurants groter te maken, zodat de social distancing kan gerespecteerd worden.

Drie juni valt de beslissing of de horeca in ons land weer mag openen of niet op acht juni. Maar dat is véél te laat om alles voor te bereiden, klinkt het bij bar- en restauranthouders. In Sint-Lambrechts-Woluwe wachten ze niet op de beslissing en is het gemeentebestuur al volop bezig met de voorbereiding van de heropening. Een plan voor die heropening komt er op vraag van gemeenteraadslid Kurt Deswert van Open VLD/MR+. "Tijdens de commissievergadering heb ik voorgesteld om alvast een plan te maken en te kijken hoe we de terrassen van restaurants kunnen uitbreiden. Uiteraard in samenspraak met de buurt."

We willen voorstellen aan buren of ze bijvoorbeeld een parkeerplaats willen opofferen voor extra terrasruimte

Want de horeca zal de steun van buurtbewoners kunnen gebruiken. "We willen voorstellen aan buren of ze bijvoorbeeld een parkeerplaats willen opofferen voor extra terrasruimte. Zodat klanten op het gemak kunnen terugkomen en meer ruimte hebben. Sowieso gaan bars en restaurants minder capaciteit hebben. Door terrassen uit te breiden kan dat wat opgevangen worden", aldus het gemeenteraadslid. 

Meest gelezen