Nood-blokspot in Halle voor studenten die niet thuis of op kot kunnen studeren

In Halle komt er een nood-blokspot voor jongeren die niet thuis of op kot kunnen studeren. Normaal gezien kunnen zij terecht in het jeugdcentrum De Kazerne, dat dan ingericht wordt als studieplek. Maar dat kan nu niet door de coronacrisis. En dus organiseert de stad een nood-blokspot.

"De algemene regel is dat studenten thuis blokken of in hun eigen contactbubbel", zegt schepen van Halle Dieuwertje Poté. "Maar we kregen vragen van studenten die nergens anders terecht kunnen om te blokken. Dat gaat om studenten die geen eigen kamer hebben, of die uit een groot gezin komen waar ook broers en zussen rondlopen. Het is zo al moeilijk genoeg in deze omstandigheden, en dus openen we een nood-blokspot. Want we willen dat de studenten goeie examens kunnen afleggen."

Jeugddienst

De nood-blokspot werkt niet met inschrijvingen. De stad is zelf op zoek gegaan naar jongeren die thuis geen aangepaste studieplek hebben, vertelt schepen Poté. "We hebben geïnformeerd bij de jeugddienst en bij welzijnsorganisaties welke jongeren er normaal naar de blokspot komen en die nu geen alternatief hebben. Die jongeren hebben we gecontacteerd en zij krijgen een plekje als ze aan de voorwaarden voldoen."

Meest gelezen