Vuurtje stook in Linden Bos: "Dat kan niet omwille van corona en de droogte"

In de bossen van Linden, een deelgemeente van Lubbeek, is de brandweer vanmorgen moeten uitrukken voor een smeulend vuur. Dat vuur was opgeflakkerd na een barbecue afgelopen weekend in Linden Bos. "Dit kan echt niet in tijden van corona, en zeker nu het zo droog is", zegt burgemeester Theo Francken. 

"Sinds enkele weken zijn er feestjes in Linden Bos, daar komen mensen samen", vertelt burgemeester Theo Francken. "In deze tijden van corona kan het natuurlijk niet dat men het gezellig maakt met een vuurtje. En zeker nu het zo droog is, is het bijzonder gevaarlijk om vuur te maken in bosgebied. We hebben er al vaker tegen opgetreden, maar die mensen blijven komen. En vandaag is het bijna misgelopen. Brandweer en politie zijn moeten uitrukken omdat het vuur nog aan het smeulen was."

We gaan uitzoeken wie daar achter zit

Het is voorlopig niet duidelijk wie er vuur maakt in Linden Bos. "Die bossen zijn al langer populair bij jongeren uit het Leuvense", vertelt de burgemeester. "En tijdens het weekend komen ook mensen uit de gemeente daar ontspannen. En ik begrijp dat, maar dit kan niet omwille van corona en de droogte. We gaan uitzoeken wie daar achter zit. Er zal de komende dagen intens gepatrouilleerd worden door de politie." 

Meest gelezen