Een politiecontrole op de grens tussen België en Nederland.

3 politie-inspecteurs die Nederlandse grens bewaakten, stonden dronken te barbecueën

Drie agenten van de federale politie zijn zondag betrapt op dronkenschap tijdens hun dienst. De drie bewaakten een grensovergang in Wuustwezel. Toen een automobilist uit Nederland ons land wilde binnenkomen werd hij gecontroleerd. De agenten stonden te barbecueën en ze waren blijkbaar dronken. De man verwittigde de lokale politie van Wuustwezel.

De drie agenten van de federale politie moesten in Wuustwezel de grens met Nederland bewaken. Die is gesloten voor niet-essentiële verplaatsingen wegens de corona-epidemie. Toen een automobilist vanuit Nederland ons land wilde binnenrijden, werd hij tegengehouden, om te controleren of hij wel toelating had.

De Nederlander zag een brandende BBQ en enkele flessen wijn. Daarop belde hij zelf naar de lokale politie om de agenten te laten controleren. Agenten van de lokale politie kwamen ter plaatse en lieten hun federale collega's een alcoholtest afleggen. Daaruit bleek dat de agenten dronken waren, bevestigen bronnen aan onze redactie.

Pv en tuchtonderzoek

Tegen twee van hen werd een proces-verbaal opgesteld. "Daarnaast zijn wij onmiddellijk met een tuchtonderzoek gestart", zegt Sarah Frederickx van de federale politie.

"Wij nemen die feiten natuurlijk heel serieus. Als uit het onderzoek blijkt dat die feiten zich bevestigen, dan is dat onaanvaardbaar en dan gaan we daar adequaat op reageren. Dit dreigt ook een smet te werpen op al het harde en goeie werk van tienduizenden andere collega's die zich dag en nacht inzetten, dus dat zou bijzonder jammer zijn."

De inspecteurs werken normaal gezien bij de luchtvaartpolitie, maar moesten dus nu de grens bewaken.

Meest gelezen