Buurtbewoners Borgt hebben eigen coronawensboom 

Buurtbewoners hebben in de wijk Borgt – pal op de grens van Grimbergen en Vilvoorde – hun eigen boom vol met coronawensen. In een van de gemeentelijke bloembakken, die ze eigenlijk zelf onderhouden, hebben ze een boompje versierd als "wensboom".

Je ziet ze hier en daar wel opduiken, de coronawensbomen. Kinderen en volwassenen uit de buurt laten op die manier weten waar ze van dromen. Ook in de de wijk Borgt tussen Grimbergen en Vilvoorde,  staat er nu een  wensboom in de gemeentelijke bloembakken.

"Om de hulpverleners en al wie slachtoffer is van het virus een hart onder de riem te steken”, zegt Glenn Rosselle, een van de initiatiefnemers. “Overdag ligt er altijd een bakje met kaartjes en een balpen klaar. Verschillende mensen hebben al iets op een kaartje geschreven en in de boom gehangen.” Ook de kleine Eva kwam er haar wens omhoog hangen.

Eeuwenoude traditie

Het gebruik van een wensboom is in heel wat culturen terug te vinden. In Japan bijvoorbeeld wordt elk jaar Tanabata gevierd, waarbij Japanners op een gekleurd papiertje hun wens schrijven, en in een bamboeplant hangen. De bedoeling van deze eeuwenoude traditie is om op die manier mensen van verschillende leeftijden samen te brengen.

Meest gelezen