Nicolas Maeterlinck

Enige parlementslid van DierAnimal gaat verder als onafhankelijke na onenigheid binnen partij 

Het enige parlementslid van de partij DierAnimal, Victoria Austraet, blijft als onafhankelijke zetelen in het Brussels Parlement nadat de partij haar uitgesloten heeft. Zo kondigt ze dinsdag aan in een mededeling.

Austraet bevestigt dat er tussen haar en de partijleiding ernstige meningsverschillen waren ontstaan over de interne en externe communicatie en het beheer van de partij DierAnimal. "Onlangs heb ik voor een laatste maal de partijleiding gewezen op een reeks disfuncties. Maandag vond er een laatste vergadering plaats via videoconferentie, maar daarop werd geen overeenstemming bereikt", licht het parlementslid toe.

Maandagavond stelde de partijleiding in een mededeling aan de partijleden dat Austraet uitgesloten werd omdat ze de beslissingen van het partijbureau negeerde en openlijk kritiek had op de partij in de media en sociale media.

Dat laatste is volgens het parlementslid een verwijzing naar haar reactie op een artikel op de Facebookpagina van DierAnimal over het dragen van een hoofddoek. "Dat standpunt was stigmatiserend tegenover een gemeenschap, waarvan ik afstand moest nemen. Ik heb altijd in het belang van de partij gehandeld, het partijprogramma toegepast en de dialoog aangemoedigd."

Victoria Austraet verzekert haar sympathisanten op Facebook dat haar uitsluiting uit de partij geen invloed zal hebben op haar werk in het parlement: "Wat er ook gebeurt, de dieren en de bescherming van het milieu blijven mijn grootste motivatie. Dat persoonlijk engagement is de reden waarom ik in de politiek gestapt ben. Ik zal in het parlement de belangen en rechten van de wezens (menselijk of dierlijk) in een precaire of kwetsbare toestand blijven verdedigen".

Meest gelezen