Elise Mertens blikt vooruit op toptennis na corona: “Hopelijk kan ik in augustus op US Open spelen”

Competitiesporten liggen stil, en dat geldt ook voor het professionele tennis. Tennisspeelster Elise Mertens wacht nu nagelbijtend op groen licht om weer aan toernooien te kunnen deelnemen. “Over drie weken weten we meer, maar het blijft afwachten.”

Komende donderdag zou normaal Roland Garros starten, in Parijs. Dat toernooi is verplaatst naar september. “Normaal zou ik nu al in Parijs zitten om me voor te bereiden. Maar dat is anders uitgedraaid. Het is natuurlijk wel heel begrijpelijk dat het deze week nog niet doorgaat.”

Mertens zit daarom, zoals iedereen, thuis. Voor de tennispeelster is dat een beetje een unicum. “Dat ik zó lang thuis ben geweest is al geleden van toen ik negen jaar was. Ik ben wel nog elke dag aan het tennissen en mijn conditie aan het trainen, dus ik kan me gelukkig wel bezighouden. Vooral mijn uithouding en kracht wordt nu onderhouden. Tennissen doe ik een aantal uren minder per dag dan normaal, maar het blijft wel intensief. En gelukkig mag ik effectief met een trainer tennissen.”

Via Tennis Vlaanderen ben ik begonnen met een cursus initiator, om na mijn carrière trainer te kunnen worden.

Elise Mertens

Ook al zit Mertens dus thuis, ze heeft het nog elke dag druk. “Via Tennis Vlaanderen ben ik begonnen met een cursus initiator, om na mijn carrière trainer te kunnen worden. Daar kruipt nu wel heel wat tijd in, met mijn eigen training er bij.”

Toch kijkt de tennispeelster al vooruit, en wacht ze vol spanning op nieuws over de competitie. “Het doel is om begin augustus weer competitief te kunnen tennissen. Maar niets is zeker”, zucht Mertens. “Binnen drie weken weten we normaal of de toernooien in de VS doorgaan. Van midden augustus tot eind september loopt namelijk de US Open. Maar het blijft afwachten.”

Gelukkig heeft ze twee dikke vrienden thuis zitten. “Zeven jaar geleden heb ik twee schildpadden gekocht, na mijn eerste overwinning op een groot toernooi. Die zijn ondertussen al fel gegroeid. Ze hebben nu hun eigen serre, dus ze komen niets te kort”, lacht Mertens. 

Meest gelezen