Radio 2

Winkeluitbater in Gent alweer slachtoffer van inbraak: "Na 18 keer ben ik het beu, ik stop ermee"

In Gent is een winkeluitbater opnieuw bestolen net nadat hij had beslist om met de winkel te stoppen. In de telecomwinkel van Guy Van Tornhout werd in totaal maar liefst 18 keer ingebroken. Deze week wilde hij zijn telecomwinkel in deelgemeente Sint-Denijs-Westrem nog één week open houden, maar meteen werd dus opnieuw ingebroken.

17 inbraken of ramkraken kreeg de telecomwinkel van Guy Van Tornhout in Sint-Denijs-Westrem bij Gent, de afgelopen 25 jaar al te verwerken. “Ik besloot de winkel nog even te heropenen na de coronasluiting, om dan voorgoed te stoppen. Afgelopen nacht is er opnieuw ingebroken: de 18e keer al. Ik ben helemaal van mijn melk.”

Ik ben het beu, ik kan het niet langer verdragen

Uitbater Guy Van Tornhout

Van Tornhout had al besloten om zijn leven een nieuwe wending te geven. “De zaak is verkocht en op 1 juli start ik met iets nieuws in Sint-Martens-Latem. Dit is een zeer zuur afscheidscadeau.” De politie en het gerecht onderzoeken intussen de beelden van de laatste inbraak. “Voorlopig is er nog geen spoor naar de dader.”

“Het is gewoon absurd”

“Ik had me mijn afscheidsweek toch anders voorgesteld. Ik zou normaal tot vrijdag open blijven, maar daar komt nu abrupt een pijnlijk einde aan. De winkel was al zo goed als leeg.” Van Tornhout kijkt nu uit naar zijn verhuis. Hij opent een officieel reparatiecentrum voor smartphones. “Een grote stock vind je bij mij in de winkel niet meer.” 

Meest gelezen