foto: Pelt

Grote speeltuinen in Pelt blijven dicht

Morgen mogen de speeltuinen weer open, ze werden midden maart gesloten om het coronavirus in te perken. Maar in Pelt blijven de 3 grote speeltuinen - 't Pelterke, De Bosuil en de Scoutsrally -  voorlopig nog even dicht. 

De kleine buurtspeelpleintjes in Pelt - zo'n 30 in totaal - zullen morgen opnieuw opengaan.  Maar de 3 grote speeltuinen blijven nog even dicht.  Het is volgens de gemeente niet realistisch om een opening te organiseren en te controleren, denkt schepen van recreatie Leen Gielen. "Volgens de Veiligheidsraad moet er toezicht zijn en mogen er maar maximum 20 kinderen tegelijk spelen. We zijn bang dat er een stormloop komt en dat we veel kinderen moeten teleurstellen." Daarom hebben ze in Pelt beslist dat de grote speeltuinen voorlopig nog gesloten blijven. 

We zijn bang dat er een stormloop komt, en dat we veel kinderen moeten teleurstellen.

De gemeente hoopt dat er op termijn meer mogelijk zal zijn. "We begrijpen dat ouders met jonge kinderen heel graag naar de grote speeltuinen komen, maar we hopen dat ze nog even gelukkig kunnen zijn in de buurtspeeltuintjes."

Heusden-Zolder, Hasselt, Bokrijk

In Heusden-Zolder gaan alle speeltuinen open, met ook de limiet van 20 kindjes. De lokale politie en de wijkwerkers zullen kijken of alle maatregelen juist worden opgevolgd. In Hasselt zijn enkele speeltuintjes hersteld en vernieuwd - en ook daar zal toezicht gehouden worden dat alles volgens de regels verloopt. 

De grote openluchtspeeltuin van Bokrijk blijft wel nog dicht. In het domein zelf zullen kinderen wel weer kunnen spelen in de buurt van de Speelschuur, die ligt langs de wandelroute die onlangs opengesteld is. 

Meest gelezen