Kleuter in Kapellen besmet met coronavirus: kleuterschool blijft wellicht gesloten

In kleuterschool Irishof van het GO! In Kapellen is een kleuter besmet met het coronavirus. Het jongetje ging er naar de opvang. Daarom is beslist om alle kleuters en kleuterleiders die met hem in contact zijn geweest uit voorzorg in quarantaine te plaatsen.

De besmetting van de kleuter werd toevallig ontdekt, want het kind vertoonde geen symptomen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en werd bevestigd door de GO!-scholengroep Antwerpen.

Elke kleuterleider die de afgelopen dagen meer dan vijftien minuten op minder dan anderhalve meter met de kleuter contact heeft gehad, gaat in quarantaine

Danielle Van Ast, directeur van de GO-scholengroep Antwerpen

De kleuter ging in zijn kleuterschool, Irishof in Kapellen, naar de opvang. Alle kleuters en kleuterleiders die met hem in contact zijn geweest, worden voorlopig in quarantaine geplaatst. “Ieder kind dat in zijn contactbubbel zat, blijft twee weken thuis”, zegt Danielle Van Ast, directeur van de GO!-scholengroep Antwerpen.

“Ook de kleuterleiders die de afgelopen dagen meer dan vijftien minuten op minder dan anderhalve meter met de kleuter contact hebben gehad, gaan in quarantaine.”  

Kleuterschool gesloten

De Kleuterschool Irishof gaat volgende week dinsdag wellicht niet open. “Doordat er kleuterleiders in quarantaine moeten, zijn er niet genoeg mensen om toezicht te houden of om les te geven”, vertelt Van Ast. De basisschool Irishof gaat wel open.

Meest gelezen