Kortrijk en Koksijde beste leerlingen van de klas op het vlak van fietsen

Kortrijk en Koksijde hebben van hun inwoners het beste fietsrapport van Vlaanderen gekregen. Dat fietsrapport bundelt de resultaten van een enquête van de Fietsersbond en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Kortrijk kreeg het beste rapport van de 12 steden met meer dan 50.000 inwoners. Koksijde scoorde het best bij de middelgrote gemeenten en steden tot 50.000 inwoners.

Volgens schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) van Kortrijk is er de laatste jaren veel gebeurd voor de fietsers en weten die dat ook te smaken. "We zijn zeer tevreden met de waardering van de fietsers voor ons beleid dat gebaseerd is op heel wat investeringen in fietsinfrastructuur", zegt hij. "We hebben de fietszone in het centrum van Kortrijk en een aaneenschakeling van meer dan 70 fietstraten in onze stad. We gaan ook investeren in fietssnelwegen en afgescheiden fietspaden, omdat we die veilige plek echt wel willen geven aan onze fietsers."

Kortrijk en Koksijde kunnen elk in hun eigen categorie nog uitgeroepen worden tot fietsstad of fietsgemeente van het jaar, op 6 oktober tijdens het Fietscongres in Antwerpen. Experts zullen dan de uiteindelijke winnaar kiezen.

Stad Kortrijk

Meest gelezen