Hartje van Dries Mertens: bekende Leuvenaars bedanken inwoners van de stad met video

Bekende Leuvenaars zoals onder anderen voetballer Dries Mertens, tv-kok Jeroen Meus en viroloog Marc Van Ranst steken samen met het stadsbestuur de inwoners van Leuven een hart onder de riem met een video, waarin ze iedereen bedanken voor de inspanningen de afgelopen twee maanden.

De stad Leuven wil haar inwoners bedanken voor de inspanningen tijdens de moeilijke periode van de afgelopen twee maanden. In een video tonen bekende Leuvenaars als Dries Mertens, dj Amber, rector van de KU Leuven Luc Sels, Jeroen Meus en Marc Van Ranst hoe trots ze zijn op de Leuvenaars. “De inwoners van Leuven hebben zich tot nog toe goed aan de maatregelen gehouden, en de versoepelingen van de voorbije weken zijn dus zeker ook hun verdienste”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) in een persmededeling.

Het is heel belangrijk dat we nu met z’n allen blijven volhouden
Mohamed Ridouani, burgemeester Leuven

Maar het coronavirus is nog lang niet verdwenen en zal ons leven nog een poosje beïnvloeden, zegt Ridouani: “Het is heel belangrijk dat we nu met z’n allen blijven volhouden. Zo kunnen we samen beginnen uit te kijken naar een aangename zomer in Leuven waar we op een veilige manier kunnen ontspannen met familie en vrienden. Het is belangrijk dat er geen tweede besmettingsgolf komt."

Met de video wil het stadsbestuur de Leuvenaars dan ook extra aanmoedigen om voorzichtig en verantwoordelijk te blijven.

Meest gelezen