Lokeren organiseert in september 2 grote wielerevenementen: "In 2023 is het de beurt aan het BK veldrijden"

Als het coronavirus geen roet in het eten gooit, zal Lokeren in september 2 grote wielerevenementen organiseren. Midden september staat de Rapencross op de planning, daarna volgt het Belgisch kampioenschap voor beloften en elite zonder contract. In 2023 wordt het Belgisch Kampioenschap veldrijden in Lokeren georganiseerd. 

Lokeren staat voor een sportieve uitdaging: in september organiseren ze 2 grote wielerevenementen, en over 3 jaar wordt het Belgisch Kampioenschap veldrijden er georganiseerd. “We hebben veel werk”, vertelt organisator Bram De Brauwer. “Maar we hebben er veel zin in. Als we mogen organiseren, gaan we ervoor.”

Naar de toekomst kijken

“Er zijn heel veel onzekerheden tijdens de coronacrisis”, gaat De Brauwer verder. “Maar ik denk dat we dankzij een goede voorbereiding en een goede budgetaire inschatting ver kunnen komen. Het is belangrijk om toekomstgericht te denken. We proberen uiteraard wel in te calculeren wat de mogelijke gevolgen zijn. Het is bijvoorbeeld niet evident om iets te organiseren zonder VIP en sponsorinkomsten. We moeten gewoon creatief zijn. Dat lukt wel.”

kasto80

Meest gelezen