Maatregelen markt Tienen worden bijgestuurd: "Extra stewards en eenrichtingsverkeer"

Het is de tweede week dat er terug markten georganiseerd worden en op de markt in Tienen worden de maatregelen bijgestuurd.  Zo komt er eenrichtingsverkeer en zullen stewards en gemeenschapswachten bezoekers helpen.

De heropstart van de markt in Tienen verliep vorige week zonder noemenswaardige problemen. Omdat er al veel bezoekers langskwamen, worden de maatregelen nu bijgestuurd zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V): "We hebben gezien dat het op bepaalde momenten heel druk werd, daarom hebben we besloten om éénrichtingsverkeer in te voeren. Dat wil zeggen dat we de bezoekers vragen het marktparcours via de wijzers te volgen."

Om dat goed te laten verlopen heeft de stad Tienen markeringen op de weg aangebracht en marktstewards aangeduid: "Dat wil zeggen dat de stewards mensen wegwijs maken met plannetjes van de locaties van de marktkramen, en ook dat de gemeenschapswachten aanwezig zullen zijn om handen te ontsmetten."

Straatartiesten op stelten zullen de bezoekers op een ludieke wijze attent maken op de veiligheidsmaatregelen.

Meest gelezen