Mutualiteit De Voorzorg ontruimd na vondst verdacht wit poeder: "99,9 procent zeker dat het om bakpoeder gaat"

Een 60-tal werknemers van mutualiteit De Voorzorg in Mechelen is geëvacueerd nadat een verdacht wit poeder werd gevonden in een postbus. Na onderzoek blijkt dat het mogelijk om bakpoeder gaat.

Rond 9.30 uur werd mutualiteit De Voorzorg in de Désiré Boucherystraat in Mechelen ontruimd. In een plastic bak waarin post verdeeld wordt, werd een verdacht wit poeder aangetroffen.

"Uit voorzorg werd een 60-tal werknemers geëvacueerd en opgevangen in een zaal van het stadhuis", zegt Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek. "Je weet niet wat er door de airco en verluchting in circulatie is gekomen." De stad deelde aan iedereen een mondmasker en handgel uit.

Bakpoeder

De civiele bescherming kwam ter plaatse en controleerde het poeder. "We kunnen met 99,9 procent zekerheid zeggen dat het om bakpoeder gaat", aldus Van de Sande. "Er is een staal naar het labo gestuurd om zeker te kunnen zijn, maar het gebouw is ondertussen weer vrijgegeven en iedereen kan terug aan het werk."

Meest gelezen