gemeente Herne

Herne plaatst pakjesautomaten in alle deelgemeenten

De gemeente Herne gaat als eerste in het Pajottenland pakjesautomaten van Bpost plaatsen in al haar deelgemeenten. Met zo een automaat verstuur of ontvang je pakjes wanneer het jou het beste uitkomt. 

We kopen met z'n allen steeds meer online. En door de coronacrisis is het aantal pakjes zelfs bijna verdubbeld. Maar het bezorgen van de pakjes loopt niet altijd even vlot. Hoe vaak gebeurt het niet dat je afwezig bent als er wordt aangebeld? Om dat probleem op te lossen plaatst Herne in elke deelgemeente een pakjesautomaat is samenwerking met Bpost. Een primeur voor het Pajottenland.

Al twee automaten geplaatst

De eerste pakjesautomaten staan er intussen al aan de sporthal in Herne-centrum en aan de begraafplaats van deelgemeente Herfelingen. Voor de deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle wordt nog een geschikte plaats gezocht.  De automaten die er al staan kunnen vanaf 28 mei gebruikt worden. 

Eenvoudig te gebruiken

Iedere pakjesautomaat bevat 70 vakjes. Je kan zowel pakjes ontvangen, verzenden als retourneren. Het systeem laat toe dat je 24 uur per dag en 7 dagen op 7 je pakje kan afhalen of versturen. De bediening werkt eenvoudig met een QR-code.  "De pakjesautomaat zal op termijn ook de lokale economie stimuleren", zegt schepen van middenstand Lieven Snoeks. "Handelaars die de pakjesautomaat gebruiken en een locker huren worden 24/7 bereikbaar doordat zij hun verzend- en ontvangstmogelijkheden na de openingsuren kunnen uitbreiden.  De lokale handelaars krijgen hierover later nog meer info."

Meest gelezen