Sport Vlaanderen

Domein Hofstade vraagt bezoekers om mee uit te kijken naar processierups

Zoals elk jaar verschijnt rond deze tijd de eikenprocessierups. In het domein Hofstade van Sport Vlaanderen willen ze hun bezoekers op tijd waarschuwen. 

"Het seizoen van de processierups begint stilaan en we willen onze bezoekers op tijd waarschuwen", zegt centrumverantwoordelijke Bram Luyten. "De voorbije jaren hadden we enkele nesten in het domein, en contact met de rupsen voorkom je toch best."

Bordjes

In de zones van ons domein waar veel eiken staan hebben we bordjes geplaatst met een waarschuwing. Als mensen even onder een boom willen gaan zitten, kijken ze eerst best eens omhoog om te zien of er geen nest van de rups zit. Want contact met de rups of met z'n haartjes kan heel wat irritatie veroorzaken", waarschuwt Luyten.

Meldpunt

"Wie een nest ziet kan ons dat meteen melden", zegt Luyten. "We zetten zelf ook een firma in om nesten op te sporen en te vernietigen. Maar tot nu toe hebben we nog geen nesten ontdekt."

Meest gelezen