Debajyoti Chakraborty/NurPhoto

WHO verwacht in juni duidelijkheid over malariamedicijn tegen corona

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwacht dat een onderzoeksteam al volgende maand met conclusies komt over de veiligheid van het malariamedicijn hydroxychloroquine als middel tegen het coronavirus. 

De mededeling komt een dag nadat de organisatie een wereldwijde proef bij coronapatiënten voorlopig had stilgelegd.  In een aantal landen waren tests gestart om te kijken of het malariamedicijn helpt om te voorkomen dat iemand het virus krijgt.

Maar de WHO schort de proeven op na een studie in het Britse medische tijdschrift The Lancet. Dat ontdekte dat bij patiënten die hydroxychloroquine krijgen, hogere sterftecijfers zijn en dat die een hogere frequentie van onregelmatige hartslagen hadden.

"Een definitief besluit over de schadelijkheid, de voordelen of nadelen van hydroxychloroquine zal worden genomen zodra alle gegevens zijn beoordeeld", aldus de WHO. "Deze beoordeling wordt medio juni verwacht."

Meest gelezen