Radio 2

Woonzorgcentrum doet aantal coronabesmettingen in Oud-Turnhout plots sterk stijgen

In Oud-Turnhout is het aantal coronabesmettingen de afgelopen week het sterkst gestegen in de provincie Antwerpen. Dat komt omdat daar nog tests zijn uitgevoerd in een woonzorgcentrum. Heel veel bewoners bleken er besmet te zijn.

Woonzorgcentrum Smeedeshof was één van de laatste in Vlaanderen waar de bewoners nog moesten getest worden. Uit de resultaten bleek dat ongeveer een kwart van de bewoners besmet was, 45 van de 168.

Er zijn nu extra maatregelen genomen in het woonzorgcentrum, vertelt Jannes Verheyen van Smeedeshof: "De corona-positieve bewoners worden nu allemaal samen op een aparte afdeling verzorgd en die is volledig afgescheiden van de afdeling met corona-negatieve bewoners. Uiteraard worden daarnaast ook de andere voorzorgsmaatregelen nog altijd strikt opgevolgd."

Meest gelezen