Zware steekpartij in drugsmilieu: broers krijgen 10 jaar cel

Twee broers zijn veroordeeld tot tien jaar cel voor poging tot moord. Die straf kregen ze nadat ze vorig jaar twee neven neergestoken hadden, nadat ze hen eerst met hun wagen opzettelijk hadden aangereden op de A12 in Wilrijk. Het motief voor de feiten zou te maken hebben met drugs.

Twee mannen werden eind mei vorig jaar met zware steekwonden en in levensgevaar achtergelaten op de parking van het Sint-Erasmusziekenhuis in Antwerpen. Na onderzoek bleek dat de wagen waar het duo inzat werd aangereden op de A12 in Wilrijk. De daders bleken hun neven, twee broers, te zijn. Na het incident ontstond er een vechtpartij op de pechstrook, waarbij de twee slachtoffers werden neergestoken. Alles werd gefilmd door camera’s aan de Bevrijdingstunnel.

Drugs

De aanleiding van het incident was niet duidelijk, maar zou druggerelateerd zijn. De twee slachtoffers zouden de klantenlijst van het drugshandeltje van de twee broers gestolen hebben. Er zouden ook drugs gestolen zijn.

De twee daders waren na het incident gevlucht naar Marokko. Ze werden er enkele maanden later opgepakt en uitgeleverd aan ons land. De twee beweerden eerst dat ze handelden uit wettelijke zelfverdediging en vroegen de vrijspraak aan. De rechter besliste daar anders over en vroeg hun onmiddellijke aanhouding. Ze gaan voor tien jaar naar de gevangenis. Beide slachtoffers kregen een provisionele schadevergoeding van 7.500 euro.

Meest gelezen