Ter Kamerenbos dan toch niet helemaal autovrij

De plannen om het Ter Kamerenbos in Brussel volledig verkeersvrij te maken worden bijgestuurd. Dat gebeurt na protest van de buurgemeenten en na een petitie. Vooral het doorknippen van de verbinding tussen Ukkel en de Louizalaan zorgde voor veel onvrede.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de stad Brussel en de Brusselse gemeente Ukkel zijn dinsdag na overleg een nieuw circulatieplan overeengekomen voor het Ter Kamerenbos, waarbij autoverkeer opnieuw gedeeltelijk toegelaten wordt. Het overleg kwam er na de kritiek op het plan om het Ter Kamerenbos volledig autovrij te maken, en zo de verbinding tussen Ukkel en de Louizalaan wegviel. Die verbinding wordt nu opnieuw mogelijk gemaakt, van maandag tot en met zaterdag. Op zondag blijft het bos zoals vroeger helemaal autovrij.

Op de wegen rond het bos zal de frequentie van de verkeerslichten worden aangepast, om de doorstroming van het verkeer vlotter te maken.

Meest gelezen