Greet en Caty in hun tuin

Wemmel plaatst afgedankte (vuilnis)wagens tegen tuinen van inwoners: "Dat is hier geen autokerkhof"

In Wemmel zijn de bewoners van de Bruyndonckxstraat niet te spreken over het smal stuk perceel van de gemeente dat aan hun tuinen grenst. Daar worden in beslag genomen voertuigen gestockeerd, inclusief twee afgedankte vuilniswagens.

De bewoners vragen al ruim twee jaar aan de gemeente om het perceel op te ruimen. Sinds de gemeente overstapte naar afvalintercommunale Intradura staan er nu ook twee afgedankte vuilniswagens.

"Vroeger wou de stad zelfs het containerpark tegen onze tuinen bouwen, maar dat hebben we 13 jaar geleden kunnen tegenhouden", zegt bewoonster Greet De Block. "Dan werd gezegd dat ze die strook gingen houden om simpele materialen te stockeren zoals kasseien, maar nu is dat al 2,5 jaar een autokerkhof. We hebben het nu al vijf keer beleefd gevraagd".

Zo kan ik hier niet leven. Het is echt niet aangenaam om in onze tuin te zitten

Ook buurtbewoonster Caty Vanderperre heeft al verschillende malen aan de gemeente gevraagd om het perceel op te ruimen. “Ik ben er al twee jaar mee bezig. Ik heb mails en foto’s gestuurd en dan komen ze hier wat onkruid wegdoen”, zucht ze. “Maar die in beslag genomen wagens en twee afgedankte vuilniswagens blijven gewoon staan. Vroeger was hier een boomgaard, nu een stort. Zo kan ik hier niet leven. Het is echt niet aangenaam om in onze tuin te zitten."

(Lees verder onder de foto)

De burgemeester van Wemmel Walter Vansteenkiste (LB Wemmel) zegt dat de twee vuilniswagens al lang verkocht moesten zijn als schroot. "Hoe het komt dat dit nog niet gebeurde, zal ik nagaan.” Op het perceel staan ook auto’s die in beslag genomen zijn of werden achtergelaten: "De gemeente moet die zes maanden bijhouden, en dan worden die aan de brandweer geschonken om mee te oefenen. Geen idee waarom ze daar nog staan, ik zal me bevragen bij de gemeentediensten.”

Meest gelezen