Copyright: John Melskens

"Afwerkhotel" in Brusselse prostitutiebuurt opent tegen alle regels in de deuren: "Aanzuigeffect was meteen groot" 

In de Brusselse Alhambrawijk opende vorige week een zogenaamd "afwerkhotel" opnieuw de deuren, terwijl dat niet mag. De opening lokte meteen veel prostituees naar de buurt, tot grote ergernis van de buurtbewoners. 

Hoewel hotels tijdens deze coronacrisis altijd open mochten blijven, is dat voor de hotels in de Brusselse Alhambrawijk niet zo. Deze hotels staan immers bekend als "afwerkhotels" of rendez-vous hotels, waar sekswerkers hun klanten ontvangen. Buurtbewoners waren alvast niet rouwig om de dichte zaken. "De prostitutie in de buurt leidt vaak tot heel veel overlast", zegt Jan Leerman van het Alhambra-comité. "Nu alles dicht is kunnen we opnieuw genieten van onze straat. We hebben terug een normale woonwijk."

Prostitutie

Maar vorige week kwam daar plots verandering in,  toen het grootste hotel uit de wijk opnieuw de deuren opende. "We zagen plots veel meer prostituees en klanten in de buurt, het aanzuigeffect was onmiddellijk groot", zegt Leermans. "Omdat het niet duidelijk was of de burgemeester of de federale overheid toestemming had gegeven om de hotels opnieuw te openen, hebben we de politie gebeld."

Als de hotels terug open gaan, worden we opnieuw geconfronteerd met prostitutie en drugs 

Jan Leerman, Alhambra-comité

Uiteindelijk ging het hotel opnieuw dicht. "We zien er eigenlijk tegenop dat binnen enkele weken de hotels hier zullen opengaan. Dan worden we opnieuw geconfronteerd met prostitutie en drugs, terwijl we nu een rustige, mooie woonwijk hebben. " 

Meest gelezen