Annulatie Grote Prijs Jef Scherens en andere sportevenementen in Leuven

Door de coronacrisis worden deze zomer heel wat sportwedstrijden afgeschaft. In Leuven worden bekende evenementen als Leuven Beachvolley, de Tofsportnacht en de wielerwedstrijd Grote Prijs Jef Scherens definitief geannuleerd.

“Het is heel jammer dat we de Leuvenaar deze zomer geen grote sportevenementen kunnen aanbieden”, vindt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V). “We volgen de federale richtlijnen nauwgezet op, met deze beslissing tot gevolg. Leuven Beachvolley, de Tofsportnacht en de Grote Prijs Jef Scherens lokken elk jaar duizenden sporters en toeschouwers naar het stadscentrum. Dat is deze zomer helaas niet aan de orde.”

Leuven Beachvolley op het Ladeuzeplein gaat niet door, net zoals de Tofsportmarkt op de Grote Markt. De tiende editie van de Tofsportnacht wordt verplaatst naar de zomer van 2021. De ideeën die de organisatie had voor het vernieuwde parcours,  neemt ze mee naar de jubileumeditie van volgend jaar.

Meest gelezen