Brandweer Brussel

Brand in Zoniënwoud veroorzaakt door slecht gedoofde barbecue

Het heeft vanmorgen gebrand in het Zoniënwoud ter hoogte van de Tumuliweg in Watermaal-Bosvoorde. De brandweer kwam ter plaatse en kon het vuur snel blussen. De brand is veroorzaakt door een barbecue die nog nasmeulde. 

Iets over 8 uur vanmorgen moest de brandweer uitrukken naar het Zoniënwoud. Ter hoogte van de Tumuliweg in Watermaal-Bosvoorde stond ongeveer 1000 vierkante meter bos in brand. De brandweer van Brussel stuurde vijf brandweerwagens, waarvan drie tankwagens. Het vuur was gelukkig snel geblust. 

Volgens de brandweer is de brand veroorzaakt door een slecht gedoofde barbecue. "Gelukkig is er geen wind vandaag waardoor het vuur niet aangewakkerd werd. Het is ten strengst verboden om vuurtjes te stoken in het Zoniënwoud", aldus de brandweer.  

Brandweer Brussel

Meest gelezen