Construction Photography/Avalon

Dansers Opera Ballet Vlaanderen mogen opnieuw starten met hun trainingen: "Het gaat pijn doen"

De dansers van Opera Ballet Vlaanderen mogen volgende week dinsdag opnieuw starten met hun danstrainingen. Er zal vooral in kleine, vaste bubbels worden getraind, op een veilige afstand. Na elke les worden de dansstudio's ontsmet. Philipe Lens danst al 10 jaar, en hij kijkt ernaar uit om weer les te krijgen, "maar het gaat pijn doen", vertelt hij bij Radio 2 Antwerpen.

De dansers van Opera Ballet Vlaanderen maken zich klaar om terug de dansstudio’s in te gaan. Vanaf dinsdag 2 juni mogen zij onder strikte voorwaarden de danstrainingen hervatten. 

“We zijn nog niet aan het repeteren en grote producties op het podium voor een volle zaal zijn nog niet aan de orde,” benadrukt company manager Kiki Vervloessem. “Maar dansers op het niveau van onze compagnie moeten hun conditie op peil kunnen houden en werken op techniek. Dat is in een gesloten thuissituatie zo goed als onmogelijk. In een eerste periode is het de bedoeling dat ze de conditie en techniek weer opbouwen.”

Hoe mijn lichaam de lockdown verteerd heeft? Ik ben toch een serieus penske aan het kweken

Danser Philipe Lens

"Het kriebelt toch wel, ook al is het enkel balletles en geen repetities.", vertelt danser Philipe Lens uit Bonheiden bij "Start Je Dag" van Radio 2 Antwerpen. "Ik kijk er echt wel naar uit, al sinds het begin van de lockdown eigenlijk."

"Hoe mijn lichaam de lockdown verteerd heeft? Ik ben toch een serieus penske aan het kweken", knipoogt Lens. "Op mijn ééntje thuis een balletles afwerken, lukt me niet. Mijn vriendin doet dat bijvoorbeeld wel, zij heeft elke dag thuis een balletles gevolgd. Maar ik moet echt in de studio komen en heb iemand nodig die er met een zweepje naast komt staan."

"Daarnaast gaat het in het begin ook gewoon pijn doen", gaat Lens verder. "Ik denk dat ik die eerste lessen ga janken."

Meest gelezen