Radio 2

Cateraar organiseert coronastraatfeest in Lokeren voor 70 mensen: “Een feestje in eigen bubbel perfect mogelijk”

In de Arbiterstraat in Lokeren organiseert cateraar De Feestarchitect vanavond een allereerste buurtfeest volgens de strenge coronaregels voor zo’n 70 mensen. Zij zullen niet samen eten aan één grote tafel, maar elk in hun eigen voortuin. Het gaat om een gratis stunt, het bedrijf wil het concept later uitrollen. 

Cateringbedrijf De Feestarchitect uit Destelbergen verzorgt in normale tijden maaltijden op allerlei grote evenementen, zoals bijvoorbeeld huwelijken. Door de coronacrisis vallen er voor het bedrijf dit jaar 120 trouwfeesten in het water. Ook bedrijfsevenementen en sportwedstrijden zijn zo goed als heel de zomer geannuleerd. Om de misgelopen inkomsten toch een beetje goed te maken bedacht het bedrijf een “coronaproof” buurtfeest. De Arbiterstraat in Lokeren bijt vanavond de spits af.  Alle buurtbewoners worden er door De Feestarchitect getrakteerd om het concept bekend te maken. 

Feesten mét strenge regels

“Ik wilde een concept bedenken waarbij er toch gefeest kan worden, ook al is het dan in de eigen bubbel en vanop veilige afstand”, vertelt Christ Schepens van De Feestarchitect. “In Lokeren plaatsen we in 22 voortuinen gedekte tafels en barbecues, voor alle gezinnen die meedoen. Alle tafels en stoelen worden geleverd. Om 19.00 uur worden alle bewoners in hun eigen tuin verwacht”, legt Schepens uit. 

“Geen afwas”

Het bedrijf levert het eten aan huis. “En achteraf ruimen we ook alles op, zonder dat het personeel in contact komt met de deelnemers. De afwas moet je dus niet zelf doen”, lacht Schepens. Vanavond zorgt hij ook nog voor entertainment. “Er komt een muzikant spelen die intussen ook al gewend is aan de coronatijden. Hij ging eerder al optreden in tuinen van woonzorgcentra.” 

kasto80

Meest gelezen